Pamlsková výzva pro psy

Pamlsková výzva

 

Na našem Facebooku a Instagramu jste mohli v únoru sledovat Pamlskovou výzvu pro psy všech plemen, velikostí, stáří i povah. Výzvu, která původně vznikla jako impulz pro práci s našimi "gaučáky", kteří umí už všechno, co potřebují, a se svým pánečkem jsou sehraní i venku. Ale stále psy a živé bytosti, které potřebují i práci, a zaslouží si, aby jejich život nebyl stereotypní.

Pamlsková výzva, která se hned proměnila spíš v jednotlivá poselství. Protože takhle to u nás máme rádi, když věci zdánlivě jen pro radost přerostou v ty, které dávají smysl :-) V příběhy lásky mezi psem a člověkem!

  • Výzva č. 1 "Na tom, čím krmíme své psy záleží", a to hodně! Kvalitní granule nebo dobře složený BARF jsou základ. Většina našich mazlíčků však dostává různé odměny, občas ukradne nebo najde si nějaké zakázané žrádlo, a to psí životosprávě nemusí svědčit. Pokud si však hlídáte kvalitu pamlsků, které zapadnout do jeho přirozené stravy a respektují výživové potřeby psa jako tzv. všežravé masožravé šelmy, prospíváte tím jeho zdraví i spokojenosti. Ideální jsou přirozeně sušené jerky anebo pamlsky podle BARF. A na tom záleží zvlášť u štěňat, nemocných nebo citlivých psů a alergiků.  
  • Výzva č. 2 "Následuj svůj pamlsek", která je skvělá především pro aktivní psy. Zdánlivě neunavitelné. Běhání po poli nebo za balónkem totiž neunaví hlavu ani přirozené smysly, které psy mají. Tím nejdůležitějším je čich a pokud ten zapojíme do práci se psem, nebude se snažit zapojit si ho sám (třeba v lese nebo u popelnice...). Vřele doporučuji se této aktivitě, které vás nemusí stát moc energie, věnovat pravidelně i u psů, které jiné psí disciplíny příliš nebaví :-)
  • Výzva č. 3 "Ukousni si svůj pamlsek". Máte hltavého psa, který vám vždycky ukousne s pamlskem i ruku? To je otázka nácviku, ale psi komunikují jinak, což je vidět hlavně u jejich seznamování. Proto si vzájemně nečuchají k čumáku, ale jdou z opačné strany. U jídla to platí dvojnásob. Brát někomu žrádlo z huby je znak totální netolerance. Když k tomu přidáte ještě pohled z očí do očí, zpomalí to i toho nejprotřelejšího psa. Nedoporučujeme touto výzvou učit psa opaku, ale občas je dobré si to vyzkoušet. Jen tak a s povolením, pro různorodou člověko-psí komunikaci. Já tomu říkám "nácvik blbuvzdornosti", a to je něco, co vás v žádné psí škole nenaučí, a přesto to potřebujete každý den. 

 

Všechny výzvy obsahovaly důraz na zdravé pamlsky, a to, jak mohou být nejen "večerním mlsáním", ale i pomocníkem v komunikaci, nástrojem učení a malou radostí. Při jejich výběru bychom však vždy měli hledět především na kvalitu. Tak, aby našim psům skutečně prospívaly i přinášely radost. A přesně takové u nás najdete!

 

Sledujte nás na Facebooku a Instagramu, kde najdete spoustu tipů, podporu i pohlazení po pejskařské duši. 

S láskou ke psům a respektem k jejich potřebám!

Vaše Pamlsky s příběhem