Dárek pro pejskaře -> dárek pro psa

Vánoční dárky, zn. pro psy

Blíží se Vánoce a vy nevíte co pro nadšeného pejskaře? Anebo jedete na návštěvu za milovníkem psů? Odpověď už jste asi pochopili.

Miluju všechny dárky proto, co je ukryto už v tom slově: darovat někomu, koho máte rádi, něco, co ho potěší. To neznamená, že doma nemám poličku s víny, která nepiju, a roky neotevřené krémy. Co ale zaručeně udělá radost a udělá jí hned, jsou dárky pro psy. Šťastný pes -> šťastný páneček. Jak na správný výběr?

(Níže zmíněné platí i pro výběr dárku pro vlastního psa, doporučuji zabalit a schovat pod vánoční stromek. Tak to alespoň dělám já.)

 

  • Balíček piškotů nebo sušené uši se zdají jako skvělý nápad. Nemusí být, zvlášť pro psy na dietě, s alergiemi nebo citlivým zažíváním. Dnes už nemíváme psy jen na zahradě a nekrmíme je zbytky. Jsou to naši společníci, sdílí s námi boudy (rozuměj domovy) a hlavně naše životy. Nebo my ty jejich. Dnes se pejskaři vzdělávají, vychovávají, starají se o spokojenost svých mazlíčků a hledí na jejich zdraví. Díky za ty dary! Pro psí zdraví je určující jejich strava. Pes je masožravec, jeho tělo maso potřebuje a jeho chuťové buňky ho víc ocení. To je fakt. Přirozený. Většinou si sice spojenou mouku s cukrem dají, ale rozhodně jim to neprospěje a tolik nechutná. Uši, oháňky a jiná kopýtka sice mohou být skvělou pochoutkou, ale rozhodně ne sušená nebo uzená. Psí zažívání je na ně stavěné pouze v syrové podobě, tepelnou úpravou se jejich struktura mění a pro psa mohou být nebezpečné. A potom, komu by se chtělo pod stromek schovávat krvavé kusy z jatek?
  • Čemu ale rozhodně říkáme ano, jsou pamlsky. Ty lokální, bez chemie, odpovídající výživovým potřebám psa a zdravé (rozuměj masové). Ty ze svaloviny, případně vnitřností. Neseženete je sice po cestě v supermarketu, ale zato přivezete skutečný dárek. Po letech v pekárně pro psy máme zmapované nejoblíbenější druhy, se kterými se zavděčíte i vybíravým psím jazykům. Doporučujeme klasiku: hovězí svalovinu, mixové balíčky, případně krůtí tyčinky. Tmavší maso obecně psům chutná víc (má víc energie a tuk = chuť), světlejší maso je pak vhodnější pro citlivé, starší a nemocné psy. Zvěřina a ryby mohou být spíš sázkou do loterie. A pokud je pejskař 'pes na psí stravování', zvolte nejzdravější odměny ve složení podobnému BARF (tj. podíl živočišné složky cca 75% doplněný přílohou v podobě ovoce a zeleniny).

  • Druhým skvělým dárkem pro pejskaře (rozuměj pro psa) jsou hračky. Udělají radost, zabaví a nikdy jich není dost. Třeba protože je psi zničí, anebo protože je pejskař už nekupuje. Pískací balónky za pár kaček sice způsobí povyk, ale nejsem si jistá, jestli ten povyk nebude spíš mířený na trpělivost a sluchové bubínky pejskaře. Chudáka. Gumové a plyšové hračky sice na klidu přidají, ale pouze do chvíle, kdy je pes zarputile kouše, rozkouše a sežere. Doporučujeme tedy: hračky akorát odolné, z přírodních materiálů, interaktivní, kongy anebo provazové (rozuměj ty, co se netřepí).
  • A pokud chcete být skutečně štědří, přidejte do dárkového balíčku i masovou konzervu anebo vývar pro psy. O tom, jak vybrat ty kvalitní se u nás dočtete zase příště. Pes bude blahem slintat na balicí papír a příště vás zase nadšeně přivítá. On i páneček.

 

Výběr skutečného dárku nemusí být alchymie, když víte, jak na to. Pokud jste dočetli až sem a děsí vás představa, jak to všechno sehnat na jednom místě, podívejte se k nám. Máme potřebné znalosti i nabrané zkušenosti, abychom vybrali jen to kvalitní (rozuměj nejkvalitnější), co udělá skutečnou radost. S láskou ke psům a respektem k jejich potřebám 😊  

Pokud se Vám článek líbit, nezapomeňte sledovat další tipy na našem Facebooku a Instagramu a v případě nejasností se nás i na cokoliv zeptat. Užijte si Vánoce a nezapomeňte, že radost z nich je vždycky větší, když je sdílená i s našimi mazlíčky.

Vaše Pamlsky s příběhem