Složení: hovězí plec, hovězí játra, mrkev, jablko, červená řepa, banán, sušená vejce, kokos, lněná mouka
Česká výroba, čerstvé suroviny z české produkce, bez chemie
Jednoduché, geniální složení, které odpovídá vyváženému jídelníčku psa.
Analytické složky: vláknina: 97g/kg, obsah tuku: 182g/kg, bílkoviny: 422 g/kg, hrubý popel: 44g/kg, vlhkost: 45g/kg, energie: 1580 kj/kg
Výrobce: Azorky
Tréninkové pamlsky jsou malé cca 8mm kuličky určené pro rychlé odměňování psa tak, aby se nezdržoval dlouhým žvýkáním pamlsku a mohl ihned pokračovat ve výcviku. Při vývoji těchto pamlsků jsme mysleli nejen na psy, ale i na jejich páníčky a proto se pamlsky nedrolí, nelepí, nejsou mastné a krásně voní po kokosu. Díky tomu jsou ideální do pamlskovníku, anebo jen do kapes.
Hovězí je velmi hodnotným druhem masa, protože obsahuje vysoký podíl bílkovin, které jsou jedny z hlavních živin a jsou nezbytné pro růst, regeneraci a látkovou výměnu. Bílkoviny jsou tvořeny aminokyselinami a nelze získat jinak než z potravin, protože tělo si je samo vytvořit neumí.
Hovězí maso je mimo jiné významným zdrojem železa (pomáhá proti slabosti, únavě a podporuje správné fungování metabolismu, také příznivě ovlivňuje imunitní systém a napomáhá přenosu kyslíku do svalů a tkání), zinku (nezbytný pro tělesný růst, vývoj a imunitní systém, zásadně se podílí při hojení ran a má příznivý vliv na pokožku, srst a drápy), selenu (výrazně se podílí na obranyschopnosti organizmu, pomáhá správné funkci jater a štítné žlázy, reprodukci a růstu. Mimo to pomáhá při hojení a regeneraci organizmu po fyzické námaze), kyseliny listové (je nezbytná pro syntézu nukleových kyselin, což jsou látky které tvoří genetický materiál, tedy DNA a RNA. Také je nezbytná pro krvetvorbu) a tvorbu vitamínu B12, který lze získat téměř výhradně z potravin (podílí se na metabolismu tuků, sacharidů a bílkovin. Podporuje chuť k jídlu, zabraňuje anemii a podílí se na tvorbě červených krvinek). Hovězí maso je také přirozeným zdrojem kyseliny linolové, která napomáhá k vytvoření optimální rovnováhy mezi svalovou a tukovou hmotou v těle.
Hovězí játra: Asi bychom měli začít tím, že se pokusíme vyvrátit mýtus ohledně toxinů v játrech. Játra skutečně fungují v těle jako čistička a tělo zbavují toxinů s důrazem na slovo zbavují! Játra totiž toxiny neukládají, ale tělo od nich čistí a díky nim se toxiny z těla vylučují. Játra jsou naopak pro správné fungování organizmu velmi důležitá. Játra také obsahují vysoké množství cholesterolu, ale současně je v nich také lecitin, který naopak cholesterol v krvi snižuje.
Játra stejně jako svalovina obsahuje hodně bílkovin, vitamínů a minerálů. Obsahují tedy snadno vstřebatelné Železo a vitamín B12 kdy obě tyto látky jsou nezbytné pro krvetvorbu a snadný přenos kyslíku z krve do tkání a svalů. Obě tyto látky současně zajistí správnou funkci nervového systému. Mimo výše uvedené látky ale játra obsahují i kompletní řadu vitamínu B, vitamín D a A, nebo Zinek, Měď a Chrom.
Lněná mouka se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin a především velmi vysokým obsahem vlákniny. Je také bohatá na vitamíny skupiny B, Hořčík, Vápník a kyselinu listovou.
Sušená syrovátka je bohatá na sacharidy a dodává potřebnou energii, ale je vhodná i při redukčních dietách, protože má velmi nízký obsah tuku. Zároveň v ní najdeme celou řadu vitamínů B1, B2, B6, B12, C a E a z minerálních látek Vápník, Draslík, Sodík, Železo, Mangan, Měď, Fosfor, Hořčík a Zinek.
Kokos, lipidy v něm obsažené jsou jednodušeji metabolizovány a automaticky využívány jako zdroj energie, aniž by se ukládaly v tukové tkáni. Tento tuk má pozitivní vliv na srdce. Také obsahuje Laurovou, která při trávení vytváří látku zvanou monolaurin, která má antivirový a antibakteriální účinek. Velkým přínosem jsou také antioxidační látky (polyfenoly), které posilují imunitní systém a bojují proti zánětu.
Červená řepa (řepa obsahuje minerální látky jako draslík, hořčík, železo, jod, mangan, zinek a má vysoký obsah vitamínů C a E, silný antioxidant).
Pamlsky jsou konzervované pouze pomalým sušením bez použití prvků konzervantů a chemických přísad.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.